Thursday, August 10, 2017

The Terassi


Ensimmäinen panostus talon ulkopuolisiin tiloihin. Mitäpä muuta kuin, meidän pihan tärkein; atriumpihan noin 76 m² terassi!


Viikko sitten maanantaina terassiprojekti alkoi. Koska sisällä aloitettiin lattian hionta (tämä lattia saaga saa vieläkin odottaa jatkoaan, mutta hiljaa hyvä tulee, toivottavasti...) siirtyi mies ulkotöihin.

Tämä terassiprojekti kuvaa taas tätä meidän päätöksenteon tahtia. Kolmessa päivässä päätös ja tilaus, ehdottomasti pihamme yhdestä tärkeimmästä materiaalista (näkemättä materiaalia edes ”livenä”)! Done. 


Edellisenä viikonloppuna oli puhetta, että pian täytyisi päättää mistä puusta, tai ylipäätään materiaalista, terassi tehtäisiin. Tätä ennen materiaaleja oli sivuttu nopeasti puheissa. Sunnuntaina sitten Googlettelin vaihtoehtoja. Jos rahaa olisi enemmältikin, olisi valinta ollut ehdottomasti näyttävä, ekologinen ja myrkytön accoya puu. Sitten löysin toisen mielenkiintoisen vaihtoehdon; organowoodin. Ekologinen ja myrkytön sekin.
Olimme miettineet lehtikuusta sen harmaantumisen takia, mutta tikkuuntuminen ja meidän makuun ”mökkimäinen ulkonäkö” ei siinä oikein miellyttänyt. Kun luin, että organowood käyttäytyy väriltään samalla tavalla, muuttuu hopean harmaaksi ja on lähes huoltovapaa, olin myyty. Sitten piti vakuuttaa vielä mieskin.
Maanantaina mies haki terassin runkomateriaalin tontille ja oli illalla sitä mieltä, että vielä samalla viikolla terassi tulee valmiiksi ja laudat tulee olla loppuviikosta tontilla. Vaikka lähimmästä K-raudasta. Hän tekisi terassin nyt.


Tiistaina töiden jälkeen soitin sillä hetkellä ainoalle organowood toimittajalle, minkä netistä löysin. Myyjä kertoi puusta vielä enemmän: Puu on ekologinen. Sen käsittelyn innoittajana toimii luonnollinen fossilisoituminen. Tämän fossilisoitumisen takia puu on käsitelty täysin myrkyttömillä aineilla. Ja silti se omaa parhaan paloluokituksen (meille tämä oli tärkeä tieto sillä terassin eteen tulee nuotiopaikka). Puulle myös annetaan 10 vuoden lahoamattomuustakuu. Ja mikä meille oli ulkonäön kannalta tärkeintä, vanhetessaan puu harmaantuu. Myyjä kertoi, että hänen viime kesänä itselleen asentamansa puu harmaantui jo neljässä kuukaudessa huomattavasti.  Myyjä vielä lupasi, että materiaali on tontilla perjantaina. It’s a deal! Samana iltana toinen puhelu ja tilaus sisään.  

Terassin suunnitelmat oli tehty jo hyvissä ajoin. Silti viimeistelysuunnitelmat syntyi miehen omana visiona työn edetessä. Vastahangoin päätin, että luotan hänen suunnitelmiin ja visioon. Ja onneksi luotin!

Edes sateinen sää ei hidastanut terassin rakennusta. Säällä kun säällä rakentaminen eteni hurjaa vauhtia. Kiitos myös ihanien ystävien jotka kävivät auttamassa!!

Nyt meillä on upea atriumpiha käytettävissä!

Ja minkälaisen silauksen terassi antoikaan talon ulkomuodolle! En ihan itsekään uskaltanut odottaa näin suurta muutosta, minkä terassi toi.

Nyt voin sanoa, että sit back, relax and enjoy! Meidän terassi kuvina:


5 comments:

 1. Hei Tuleeko teille pihalle paljua tms.?
  -L-

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hei, meille ei nyt ainakaan tule paljua eikä muutakaan allasta. Mies haaveilee drop-altaasta, mutta budjetti ei nyt sellaista kestä. Ehkä joskus myöhemmin :)

   Delete
 2. Hienon näköinen, mukava kun on eri tasanteita. Meidän täytyisi rakennuspalvelu löytää, että saisimme myös tämän meidän talon rakentamisen päätökseen. Paljon itse teimme, mutta nyt vielä puuttuu pihavarasto sekä terassi. https://www.rakennustoivonen.fi/rakennuspalvelut

  ReplyDelete