Thursday, July 20, 2017

Pinnat

Nyt alkaakin se aika raksalla kun meikäläistäkin alkoi taas rakentaminen kiinnostaa.
Ei nyt toki ihan kannata väärin käsittää, kyllä se on edelleen yhteinen koti ja kiinnostus mitä rakennetaan, mutta tähän saakka itse rakentaminen on ollut täysin mieheni juttu.
Hän on siellä kevään ja kesän mittaan ahkeroinut ihailtavalla energialla. Ja paljon on toki talo edennytkin. Vaikka täällä blogin puolella on edelleen hiljaista ollutkin, on talolla tapahtunut. Instassa onkin kuvien muodossa edistymistä päässyt seuraamaan (jos et jo ole löytänyt meitä Instagramista, tule seuraamaan: @cubosta).

Edellisen postauksen jälkeen talo on saanut sisältöä; lattiavalu on tehty ja kuivatettu. Väliseinärungot ja väliseinät on rakennettu ja aika pitkälle myös tasoitettu. Nyt se alkaa näyttää jo ihan talolta sisältäkin, eikä vaan isolta hallilta 😊

Lattiavalu meni erinomaisesti ja sai kuivua kaksi viikkoa muovien alla.

Lattia juuri muovien poiston jälkeen.

Kuivuminen jatkuu edelleen (hyvältä näyttää jo).

Palataanpa hetkeksi vielä edelliseen postaukseen; lattiaan

Lupasin kertoa heti kun on lisää kerrottavaa lattiasta. No, eipä tässä kauheasti kerrottavaa ole! Tekijät ovat kiven alla...
Valu sujui oikein mainiosti. Jo betoniseoksessa huomioitiin se, että lattia tulee jäämään betonipinnalle. Valun tekijä valittiin ammattitaidon ja suosituksien mukaan.
Jo kuivumisenkin jälkeen lattia näyttää minun silmään hyvältä. Vain kaksi hiuksen ohutta halkeamaa talon sisäkulmissa, mutta niitä osattiinkin vähän odottaa. Eikä nekään haittaa. Halkeamat kuuluvat betonilattiaan. Nyt lattia on kuivunut sen neljä viikkoa ja oltaisiin jo hiontaa ja pintakäsittelyä varten valmiina.
Mutta ei ole tekijöitä. Kahta firmaa ollaan kovasti "kosiskeltu" ja yritetty saada tarjous sekä sovittua ajankohta pintakäsittelylle. Tuntuu vaan aivan käsittämättömälle, että tämä voi olla näin vaikeaa... Toki, en ole kovin monesta yrityksestä kiinnostunutkaan, koska haluaisin meille vain parhaat tekijät! Lattia on yksi hallitsevimmista pinnoista talossamme, ja edelleen minulle se "tärkein", sydäntä lähellä oleva asia tulevassa kodissamme. En tiedä pitäisikö näiden firmojen oven eteen viedä kottikärryllä kultaa Ruotsista, että olisivat kiinnostuneita? Vai onko töitä niin paljon, ettei kerkeä edes laittaa vastausta; kiitos tarjouspyynnöstämme, mutta hukumme tällä hetkellä töihin...? 

Makuuhuoneiden käytävien seinät vaihe vaiheelta.






Mutta siis ne pinnat

Tiedän jo lähes koko talon osalta minkälaista pintaa mihinkin tulee; värit ja materiaalit. Nyt vaan nämä materiaalit pitäisi konkreettisesti löytää jostain! Ei riitä enää, että no, tuohon tuota väriä, kylppäriin sen ja sen näköinen ja kokoinen laatta.
Enää ei voikaan surffata internetin ihmeellisessä maailmassa ja etsiä ideoita. Nyt pitäisi jalkautua kauppoihin kysymään tarjouksia ja löytämään juuri ne ajatuksissani olevat tietyn väriset ja kokoiset laatat. Kunhan ne oikeat materiaalit löytyvät esittelen ne erikseen.

Ensimmäistä kertaa tuli sellainen tunne, että se mitä haluaisin on ehkä jotain muuta kuin perus rautakauppa tavaraa. Vaikka eipä se haittaa jos se perus rautakaupasta löytyisi, ei se toki haittaa, epäilen vain ettei löydy. Sitten joku meni vielä sanomaan, että tilausmateriaaleilla voi olla pitkätkin toimitusajat. Kun mies taas sanoi, että piankin voisi niitä pintamateriaaleja alkaa valitsemaan ja hankkimaan. Jaiks!
Mutta yhtä aikaa JES! Tämä vaihe alkaa tuoda sen konkreettisen tunteen siitä, että siellä se koti ihan oikeasti valmistuu ja sinne jossain vaiheessa pääsee oikeasti muuttamaan!

Joten eiköhän tässä aleta seuraavaksi ravaamaan kauppoja läpi.

Toki ravataan ensin vielä kesäloman tulevalla viikolla Mikkelin asuntomessut läpi. Tällä kertaa sitä tulee katsottua asioita vähän eri kulmasta kun oma talo on jo hyvää vauhtia valmistumassa. Olen lähdössä sinne varmoin mielin, etten sieltä mitään mullistavaa uutta enää keksi (naisen mielihän ei tunnetusti koskaan muutu!?). Vaan haetaan lähinnä niihin muutamiin puuttuviin asioihin kuten pihaan, nyt oikeasti ideoita. Pihoja kun ei tullut viime vuonna edes vilkaistua.

Tänään mies valmisteli sisäkattoja viikonlopun levytys projektia varten.





No comments:

Post a Comment