Thursday, April 20, 2017

Mitä ihmettä pihaan?

Talon rakentamisessa tahtotilat ja visiot tulevasta ovat olleet hyvin selvät. On ollut aikalailla alusta lähtien selvää minkälaisia värejä halutaan, materiaalit, tyyli, pinnat, muodot ja yksityiskohdatkin.

Mutta, että minkälainen piha!? Ei aavistustakaan! Olin autuaasti siirtänyt pihan suunnittelun johonkin hamaan tulevaisuuteen. Siihen vaiheeseen kun ollaan muutettu ja aivan lopen kyllästyneitä koko rakentamiseen ja sitten äkkiä vaan jotain pihalle.

Tästä jo ehkä käy ilmi, etten ole mikään Viherpeukalo Multasormi. En ole koskaan haaveillut isosta pihasta jota pitäisi olla kuokkimassa ja kyökkimässä päivät pitkät. Ehkä haastava asetelma tulevalle omakotitaloasujalle...
Sitä paitsi, ainoat kukat jotka saan pidettyä hengissä on leikkokukat. Niidenhän kuuluukin kuolla viikon sisään.

Se on ollut osin vitsi, että asvalttia vaan joka puolelle. Mutta pieni toden jyvä siinäkin vitsissä on ollut.

Nyt tontti onkin sen verran iso, että talon reunoille jää hyvin tilaa ja ne pitäisi suunnitella jotenkin.

Ja sitä multamaata on nyt ympäri taloa. Eniten siinä ahdistaa se, että sehän kulkeutuu taloon sisään koko projektin ajan. Ollaan mietitty nurmikon istuttamista. Ihan perinteisillä siemenillä; edullista mutta aikaa vievää. Vai siirtonurmea; kallista mutta helppoa.

Mutta eihän tämä päätös edes riitä. Pitäisi varmaan istuttaa jotain puita, jopa pensasaitaa (mutta ei mitään sellaista mitä joutuu kamalasti haravoimaan syksyisin).
Kukkien istuttamista en uskalla edes ajatella (sitä paitsi ne houkuttaa ötököitä ja ampiaisia joten ne taitaa jäädä taas hyvin vähälle). Kivetystä olisi ehdottomasti saatava, ja tontin reunoja pengertää... Miten, mihin, millä, mitä...?

Ja näistä edellä mainituista voi varmaan jo lukea rivienvälistä, että tähän pihaanhan ei ole budjetoitu juurikaan rahaa. Mieluummin kun käyttäisin ne pihaan menevät eurot johonkin talon sisällä.

Haastava yhtälö? Eipä juurikaan 😄

Sivu pihaa...

Takapihaa...

Joka puolella pihaa... 


No comments:

Post a Comment