Monday, January 23, 2017

Live-kuvaa ja lupa

Maanantaiaamu ja hyviä uutisia jo ennen aamukahvia.
Me saatiin rakennuslupa!! Jee!

Että tulikin hyvä fiilis. Jos ei kunnanviraston lomia otettaisi huomioon, niin täällä muuttotappio kunnassa luvan saa kolmessa (!) viikossa. Eikä mitään juoksuttamista, pompottamista tai höykyyttämistä kuten joissain nimeltämainitsemattomissa pääkaupunkiseudun kunnissa kuulemma tapahtuu.

Sen verran on pakko kehaista tätä omaa kuntaa, että silloin kun sinne yhteyden saa, niin oikein hyvää palvelua ja mukavia ihmisiä ollut langan päässä. Toivottavasti näin jatkossakin...

Tänään ei kyllä lannista sitten mikään, ei sekään, kun iltapäivällä kotona odotti postilaatikossa posti-Paten kiikuttamana samainen lupa.
Lupa on kyllä, mutta: Ette saa alkaa rakentamaan ennen kuin... Ja taas lista asioita mitä pitää olla ennen kuin nyt sitten saakaan aloittaa hommia.
Tätä tilannetta tosiaan huojensi se, että pitkän radiohiljaisuuden jälkeen tarjouspyyntöihin tuli vastauksia! Whoa! Mitä ihmettä, ja kolmelta samana päivänä?!
Tässä pieni paluu parin viikon takaisiin tunnelmiin; lähetät tarjouspyyntöjä kymmeniä, eikä KUKAAN vastaa niihin! Eikö raha kelpaa?  Isot summat, monia kymmeniä tuhansia kyseessä. Rakentaako koko Suomi just nyt? (Niin te kaikki jotka harkitsette rakentamaan alkamista; budjetoikaa maanrakennustöihin ja perustuksiin kolminkertainen summa mitä ensin ajattelitte. JEP, en yhtään vähättele. Jos teillä ei ole varmaa tietoa kustannuksista, kertokaa ne kolmella.)

Lupa taskussa ja elämä edessä, vai miten se meni...


P.S. Tulossa postauksia mm seuraavista aiheista; talon pohja ja talotoimittaja paljastetaan, asiaa asiakaspalvelusta; eikö sitä tosiaan tarvitse "harrastaa" rakennusalalla ja keneltä sitä saa, terveisiä byroslaviasta (voi näitä meidän maan pykäliä ja ehtoja ja vaatimuksia), asiaa rahasta...


Tässä pieni kurkistus meidän tontille. Huomatkaa pieni ihminen vilkuttamassa teille videon alussa, oikeassa alareunassa :) (Video ei välttämättä jostain syystä näy, puhelimella katsottaessa... Yritämme selvittää teknisiä ongelmia...)

1 comment: