Friday, January 20, 2017

Tapahtunut tähän mennessä

Jotta päästään tähän hetkeen kerrataan vähän, mitä tämän puolen vuoden aikana on tapahtunut:

Lähtötilanne: Me ei rakenneta ikinä.

(Puolivuotta jatkunut, ja varmaan seuraavat 11 kuukautta jatkuva tila: Mielialat vaihtelee kuten vaihdevuosista kärsivällä naisella; Ei tästä tule yhtään mitään. Rahat ei tule todellakaan riittämään. Jes, me niin rakennetaan ja saadaan niin upea talo. Ei hitto, ei tästä mitään tuu. Vitsi miten siistiä!)

Juhannuksen jälkeinen viikko 2016: Sattumoisin yhdestä ajatuksen oikusta kävin vilkaisemassa kunnan myynnissä olevia tontteja. Vielä samalta istumalta pakotin miehen lenkille ja tonttia katsomaan.

Kesä-heinäkuun vaihde: Kiivasta netissä roikkumista ja mahdollista taloa/talotoimittajaa etsimässä.

4.7.2016: Ensimmäinen hääpäivä, ja tonttihakulomake lähetetty. (Ironista ehkä, eka hääpäivä ja heti pistetään avioliitto tällaseen testiin...) Ja siis tässä vaiheessahan ajatus oli, että tämähän ei meitä vielä sido mihinkään.

4.7.2016: Meili talotoimittajalle, jonka talo kiinnostaisi, sovitaan tapaaminen heinäkuun lopulle. (Seuraa heti jymy paljastus; tämän samaisen talotoimittajan talo valittiin, malli vain vaihtui. Joo, kyllä; emme tavanneet edes ketään muita talotoimittajia!! Koska, no mehän jo "tiedettiin mitä me halutaan")

Viikko kiivasta soittelua ja ihmettelyä miten talo rakennetaan. Viikossa taloista mitään tietämätön jo oppi, että nyt on kyseessä savimaa tontti joka vaatii paalutusta. Paalutus = kauheen kallista (ei se nyt loppujen lopuks ihan niin kallista ole). Kunnan kiva setäkin varotteli; tiedättehän sitten että se tontti on savimaalla ja vaatii paaluttamista, pitkää paalua.

15.7.2016 Kesäloma ja asuntomessut: Ensimmäisessä kohteessa Seinäjoen asuntomarkkinoilla kysytään; Oletteko rakentamassa? "Joo ollaan me". Siinä se tuli! Se oli vissiin sitten päätetty!?

2.8.2016 Lakki kourassa, kädet täristen pankkiin: "No me ollaan ajateltu, että jos alettais rakentaa..."

11.8.2016 Kunnalta myönteinen päätös: Teille on päätetty luovuttaa tontti. OMG! Siis aletaanko me rakentamaan!!??

4.9.2016 Kämppä myyntiin: No, jos me nyt sit kerran rakennetaan, ni mitäänhän me ei voida tehdä jollei saada nykyistä asuntoa myytyä. Laitetaan nyt sit asunto myyntiin. Jos se ei vaikka menekään kaupan sillä hinnalla mitä tarvitaan, niin sitten on kuopattava koko hanke. (Taloyhtiössä edelliset asunnot oli pari kuukautta aiemmin ollut 2-6kk myynnissä.)

6.9.2016 Talotoimittajan edustaja tulee meillä käymään: Nimet paperissa, ehdollinen sopimus talosta tehty. (Kyllä se talotoimittajan nimikin selviää myöhemmin, malttakaa vielä)

13.9.2016 Ostotarjous, nimet paperiin: Me taidettiin just myydä meidän kämppä! OMG! Siis me aletaan rakentamaan!

29.9.2016 Asuntokaupat ja lento Miamiin: Tää perhe hoitaa hommat tyylillä; aamulla asuntokaupat ja iltapäivällä lento Floridaan! Oujee!! (Ai rakennetaanko me jotain, no jaah, nyt me lomaillaan!!)

Lokakuun alku: Kiivasta vuokra-asunnon metsästystä. Epätoivon tunnetta. Ei me mitään löydetä. Ensimmäinen budjetin pettäminen; Ei todellakaan löydy niin edullista vuokra-asuntoa mitä ajateltiin!

20.10.2016 Tontilla pohjatutkimus: Savea. Sehän me tiedettiin jo. Ja piiitkää paalua. Jep, kallista.

25.10.2016 Vaaleanpunainen paritalo: Kävin katsomassa ihanaa asuntoa, joka on 20m2 Isompi kuin oma asuntomme oli. Kallis, mutta ihana.

26.10.2016 Meillä on vuokrakoti: JES, me ei jääty kodittomiksi! Meillä on nyt 100m2 "vuokra kämppä", paritalon puolikas omalla pihalla. Jep, tää perhe rakentaa tyylillä. Syvällisempiä perusteluita (ainakin itselle selittelyä). Jos raksa-aika on rankkaa aikaa muutenkin, ei sitä kannata rasittaa sillä, että asutaan jossain pikku luukussa. No ei todellakaan!

Marraskuu 2016: Muuttoa ja tarjouskyselyitä. Synttäreitä ja tanssiesityksiä. Pikkujouluja ja rakennuslupaa. Tarjouspyyntöjä ja muuta elämää.

22.12.2016 Rakennuslupahakemus jätetty: Me tehtiin se! Saatiin rakennuslupa sisään 2016 vuoden puolella. Mutta totuuden nimissä kerrottakoon, että ollaan alkuperäisestä aikataulusta kuukausi jo jäljessä... Toivottavasti lupa käsiteltäisiin nopeasti. Kunnan palvelut ovat kiinni 26.12-1.1.2017 välisen ajan. SIIS MITÄ! Mikä lafka voi nykyään olla kokonaisen viikon kiinni!? No kunta ja sen palvelut tietenkin.

Jos joku jaksoi lukea loppuun saakka, niin kyllä! Nyt kun tämän viimeisen puolen vuoden on kirjoittanut auki, niin pakko myöntää, että aika nopeeta tässä on edetty...
... Ei jumaleisson tää homma on mennyt kovaa vauhtia! Ei siis ole ihme, kun välillä tuntuu siltä, että mitähän hittoa sitä on mennyt tekemään (ja tässä kohtaa lue uudelleen alun kolmas kappale).


Syyskuista tontin mittailua




No comments:

Post a Comment