Friday, January 27, 2017

13m2 turhautuminen Byroslaviassa

Tiedättekö mikä on turhauttavaa? Se, että pitää tehdä asioita vaan sen takia, koska näin nyt vaan pitää tehdä.
Edellisessä jutussa kerroin kuinka mutkattomasti rakennuslupa irtosi. No, olihan meilläkin tässä oma pieni haasteensa. Jonka luulin jo ratkenneen koska lupa tuli.
Olin väärässä.

Meillä on tarkoituksena (rahoitus teknisistä syistä, lue; ei ole vielä varaa) rakentaa autotalli/varasto vasta myöhemmin. Erillisellä rakennusluvalla.
No, mutta kunta vaatii, että meidän 165m2 talolle pitää olla vähintään 9m2 varasto, jos haluamme talolle rakennusluvan.
Kyllä, aiomme ehdottomasti rakentaa varaston, mutta vasta noin vuoden päästä. Se on jo valmiiksi asemapiirustukseenkin tehty. Hahaa, kunta ei anna "ehdollisia lupia", vaan se joku varasto pitää olla mukana tässä luvassa (rakennettiin sitä tai ei). Mestarille sanoin, että meillä on talossa 12m2 JA 10m2 ylimääräiset huoneet, mistä voidaan vaikka tehdä "varasto". Ehei, ei sekään käy, jollei näihin huoneisiin ole erillistä käyntiä ulkoa!
Tässä kohtaa alkoi pikkasen "harmittamaan". Siksipä kysyin miksi kunta tällaista vaatii.
Vastaus: Että kiinteistöjen pihat ovat siistit, ettei lumikolat, takkapuut, pyörät yms. varastossa säilytettävät tavarat loju ympäriinsä tontilla.
Anteeksi MITÄ!? Kuntako aikoo vahtia kaikkia sen mailla asuvia, miten siistit asukkaiden pihan ympärystät ovat? Siis luulevatko he, että ne ketkä rakentaa uuden karhean talon, aikovat sitten asukkaina pilata maiseman pitämällä pihansa aivan läävänä? Enpä usko.
No eihän siinä. Koska me kumminkin se talo halutaan rakentaa, ja lupakin on saatava (nyttemmin saatu), niin mehän piirrätetään ja maksetaan siitä, että tehdään yksi ylimääräinen suunnitelma varastosta, jota ei todennäköisesti koskaan tulla rakentamaan. Satalappusia vaan pöytään.

Ja nyt tämä uskomaton 13m2 varaston piirustus on väärässä mittakaavassa!! Ai prkl. Tämä meidän ilmiömäinen edistyksellinen kunta käyttää sähköistä lupapistettä (eli kaikki dokumentit toimitetaan pdf-tiedostoina). Eikä tämän vuoden alusta lähtien tarvitse enää edes tulostaa paperisia lupakuvia.
NIIN SILTI ammattilaissuunnittelijan tekemä varaston mittapiirustus ei riitä, koska se on väärässä mittakaavassa.
Taidan hengittää pari kertaa syvään, ottaa illalla lasin viiniä ja sen jälkeen vasta otan varasto asian jälleen hoitoon.

Rakentavaa viikonloppua!


Tässä kuvaa tästä äärimmäisen tärkeästä varastosta



2 comments:

  1. Kiitos tämän tekstin tajusin, että meillä on sama edessä! Ensi kesänä luultavasti varasto-katos tulossa ja se on assariinkin piirretty ja mitoitettu, mutta kuvia siitä ei ole siitä yksinkertaisesta syystä, ettei olla vielä kilpailutettu elementtitoimittajaa. Näppäränä tyttönä otin sitten suunnilleen oikeanlaisen katosvaraston piirustuksen netistä, (näitä onneksi on tarjolla ihan ilmaiseksi!) ja muokkaan siitä meidän tontille sopivan (käytännössä vain maakorot kohdilleen ja julkisivujen kylkeen maininta ilmansuunnista). Pitäisi kuulemma mennä läpi. Katsotaan :) -Hannele

    ReplyDelete
    Replies
    1. Heippa, Onneksi (jos näin voi sanoa) kaikki on hyvin kaupunki ja kunta kohtaista. Tässäkin kannattaa näköjään uskoa vastaavaa mestaria jos hänellä on paljon kokemusta kunnasta jossa rakennetaan. Mä vähän yritin haraa vastaan kun ei mennyt mun ajatusmaailmaan, ja näin siinä sitten kävi :D No onneks myös suunnittelija joka meille ne kuvat teki on näppärä mies ja saatiin uudet kuvat :)

      Delete