Sunday, June 4, 2017

Betonilattia, minulle jopa pakkomielle ja siksi suuret odotukset...


Muu elämä pitää hyvin kiireisenä ja siitä syystä ollut vähän hiljaisempaa täällä blogin puolella. No, ehkä sitä tännekin aktivoituu kun mennään kohti minulle "tärkeitä" rakennusvaiheita (jos näin voi sanoa, kaikkihan tässä on yhtä tärkeää kun omaa kotia rakennetaan...).

Mies ahkeroi raksalla lähes päivittäin. Ihan innoissaan. Onneksi, ja tämän ansiosta hommat etenee hyvää vauhtia. Itsellä on lähinnä se, ei niin kiva, laskujen maksajan rooli. Siinä ehkä syy miksi tuntuu, etten ole kovin intensiivisesti tässä kohtaa mukana rakentamisessa... Aikansa kutakin. Annan ehdottomasti tässä kohtaa tilaa miehelle nauttia rakentamisesta (kun siitä ainakin vielä nauttii)!

Tosiaan, ulkoapäin talo on ollut jo jonkin aikaa kovin valmiin näköinen.

Kuvan laatu ei paras, mutta peittää hyvin sotkuista pihaa


Sisällä hommia riittää. Nyt ollaan siinä vaiheessa, että putkityöt alapohjassa alkavat olla valmiit. Ja lattian valmistelu (raudoitukset ja putkitukset) valua varten alkavat myös olla valmiit.
Ja sitten olisikin vuorossa se vaihe mistä minulla on isoimmat odotukset ja toiveet: lattia.





Siitä lähtien kun päätimme aloittaa rakentamisen, yksi pintamateriaali on ollut minulle päivänselvä valinta: betoni, betonilattia.
En oikein edes tiedä mistä se ajatus tuli. Jo ennen asuntomessuillekin lähtöä, merkitsin sinnekin kohteet joissa pitää käydä lattian takia. Jostain tämä selkeä visio (okei, lähes pakkomielteinen) lattiamateriaalista on tullut ja siitä en ole luopunut, enkä luovu. Vaihtoehtoja on toki punnittu; mikrosementti vai eri vaihtoehdoin käsitelty betoni. Ja nyt olen jo jonkin aikaa ollut sitä mieltä, että koska mikrosementtikerros on niin ohut, se ei voi olla yhtä kestävä kuin pinnoitettu betoni. Korjatkaa jos olen väärässä!
Lattialta kun haluan kestävyyttä ja helppoutta. Ja toki myös hyvännäköisen ulkonäön. Ja se onkin sitten kaikkia kauhutarinoita luettuani se, mitä hieman kauhulla odotan. En odota betonilattian olevan tasaisen näköinen, ei missään nimessä! Sen pitää olla eläväisen näköinen, betonin näköinen ja halkeamiakin saa olla (kunhan ei liikaa). Lattia tulee olemaan hyvin hallitseva ja näkyvä elementti (sama pinta tulee kaikkialle 165m2 taloon, paitsi märkätiloihin) on odotukset oikeastaan jäätävän korkealla. 😅 
Näen jo mielessäni valmiin lopputuloksen, sekä sen unelmien lattian, että sen täysin pieleen menneen... 

Nyt varmaan kaikki olettaa, että paljastan keneltä olemme työn tilanneet?

Ei vielä keneltäkään!! 😄 Varteenotettava vaihtoehto on, mutta emme ole päässeet vielä asiasta kunnolla keskustelemaan. Valun tekijä on, mutta itse betonille jäävän käsittelyn osuus on vielä auki... Tätä osuutta en halua tehtäväksi itse! Vaikka puolensa siinäkin varmasti on, mutta otan mieluummin tähän projektiin ammattilaisen tekijäksi, jotta jälkikin olisi sen mukaista.
Joten hyviä suosituksia otetaankin edelleen ilolla vastaan!
Ja kokemuksia, niistä olisi myös ihana kuulla, niin itse prosessista kuin myös, jos joku jo elelee sen ihanan betonilattian kanssa!

Vastauksia ja tilannekuvausta lattian suhteen saamme odotella varmaankin tuonne juhannuksen tienoille, kunhan vain valun suhteen kaikki menee kuten suunniteltu.

Piinaavaa odottelua siis.

7 comments:

  1. tässä raksabloggaaja tuttuni kirjoitus betonilattiaa on myös mainittu: https://rakentamisenriemua.blogspot.fi/2017/01/kurkistus-menneeseen-ja-tulevaan.html

    ReplyDelete
  2. niin ja siis meillekin tulossa, lattiatekijää metsästän.http://betonielementtitalo.blogspot.fi/2017/05/sirote-betonivalun-paalle-vai.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kirjoittelitko ehkä aiheesta myös Facen raksakimppa sivustolla? Luin sitä huolissani ja mietin, että meidän pitää nyt saada yhteys tähän yhteen mahdolliseen tekijään/kontaktiin. Ilmoittelen heti täällä jos saadaan sopimus tekijän kanssa!

      Delete
  3. Katso myös
    http://www.timpurilletalo.fi/2017/05/yksi-betonilattia-kiitos.html

    ReplyDelete
  4. Laitoin sähköpostia sinulle. Timpurille talo betonilattian tekijä ilmoitti ettei tee yksityisille, tuo oli poikkeus :/

    ReplyDelete
  5. Oi kuinka mahtavaa! Lattiasta tulee varmasti upea! Betoni ❤️ Mie oon itse haaveillut betonisista työtasosta joka toteutuu nyt keittiön pöytänä. Oikein paljon tsemppiä teille sinne raksan keskelle, täällä seurataan teidän ihanan upean talon rakentamista ❤️ Terkut Skotlannista :)

    ReplyDelete
  6. Meille aikoinaan tuli betonilattia. Olemme olleet todella tyytyväisiä, nyt kuitenkin täytyy tehdä betonilattian kunnostus. Kiillotusta olisi vailla. Silti en sitä vaihtaisi.

    ReplyDelete