Sunday, May 14, 2017

Ei toivottuja vieraita raksalla

Kuinkahan moni omakotitalotyömaa on valvottu?

No, meidän on tästä päivästä lähtien.

Eipä ollut mukava yllätys tänään äitienpäivän aamupäivänä (eikä olisi ollut minään muunakaan aamuna) kun talolle mennessä mies totesi, että tänne on yrittänyt joku sisään!
Raksaoven salpaa oltiin väännelty. Näppärät rosvot olivat lavalta ottaneet rikkinäisen niittipyssyn ja sillä yrittäneet väännellä lukkoa auki. Eivät olleet onneksi onnistuneet. Liekö suunnitelmissa tulla takaisin... No nyt heitä odottaa kamera.
Haettiin myös kaikki työkalut pois. Onneksi talolla ei  ole vielä paljoa arvokasta irtotavaraa, joten työkalut oli helppo viedä pois pitkäkyntisten saatavilta.

Hankittiin miehen perheen mökille valvontakamerajärjestelmä muutama viikko takaperin. Lähinnä talvea varten, että voi seurata lumitilannetta. Appivanhemmat totesi, että pitäkää te kamera ja järjestelmä nyt raksan ajan.
Tutkittiin laitteet ja testattiin, mutta hyväuskoisina ajateltiin kumminkin, että tuskin niitä nyt tarvitaan. Ja niin ne jäi tuohon odottelemaan. Niinhän siinä vain kävi, että käyttöön ne nyt sitten meni. Onneksi näin! Että oli heti mistä ottaa käyttöön. Nyt vaan vielä isot kyltit tontin ja talon kulmalle, että varmasti tietävät pääsevänsä kuvaan jos omin luvin meidän talolle yrittävät!

Lähinnä ärsyttää. Mutta onneksi (!) eivät olleet päässeet sisään, sillä kyllä sieltä olisi monen tuhannen euron edestä löytynyt niitä työkaluja.
Vaikka tuleva koti on vielä ihan raksa työmaa, niin kyllä siinä silti kytee ajatus, että miten joku kehtaa meidän kotiin yrittää tunkeutua!?

Eihän se kamerakaan kaikkia yrittäjiä estä, mutta kyllä se tuo vähän rauhaa yöuniin. Kunhan sitä nyt ei ihan ala yötä myöten kyttäämään koneelta livekuvaa, mitä talolla tapahtuu...


No comments:

Post a Comment