Sunday, March 26, 2017

Pakettia odotellessa voi jakaa pari vinkkiä


Edellisviikolla valmistui perustukset ja viime viikko oli hiljainen tontilla, mutta tämä muu elämä talon ympärillä oli sitäkin vilkkaampi.

Vinkki: Kun rakennat taloa, ei välttämättä siihen hetkeen kannata haalia hirveästi muita proggiksia... Rakennusprojektissa on ihan tarpeeksi hallittavaa, suunniteltavaa, päätettävää, mietittävää, hoidettavaa, säädettävää, sählättävää niistä tunteista puhumattakaan.

Nyt kun perustukset on valmiit (ja on muuten hienon näköiset, kuten kuvasta näkyy) ja pohjatyöt sivutäyttöinen alkaa olla lähes valmiit voi jo tehdä pienen välitilinpäätöksen budjettiin. Autz!

Vinkki: Taisin täällä jo kerran sanoa (ehkä jopa kaksikin kertaa), että maa- pohja ja perustustöihin kannattaa budjettiin arvioitu summa kertoa vielä kolmella. Etenkin jos talo on yhtään vähääkään tavallisesta poikkeava, tai jos tontin maaperä ei ole ihan se ihanteellisin rakentamiselle (harva on).

Lisää tipsejä budjetin suunnitteluun. Se on jännä juttu kun luulet, että kaikki kunnallistekniikan ja kunnan lupamaksut on jo hoidettu (summista näin olisi ainakin voinut päätellä) niin kas, luukusta tupsahtaa lisää maksuja.

Vinkki: Jos rakennat ensimmäistä kertaa, niin soita (!) ja kysy kunnaltasi esim. mitä maksaa sähköverkkoon liittyminen. Mitä maksaa vesijohtoverkostoon liittyminen kaikkine kuluineen. Näitä kun ei voi kilpailuttaa, että otanpa veden mieluummin tuosta johdosta tuon toisen sijaan. Nämä laskut ei auta kuin kiltisti maksaa jos aikoo peseytyä uudessa kodissa tai käyttää sähköllä toimivia laitteita. Näissä hinnoissa näin maallikolle haiskahtaaa ihan täysin kiskonnan maku... Ihan kammottavia summia pitää maksaa siitä, että pääsee liittymään valmiiseen vesijohtoverkkoon. Nämä maksut ovat kohtuu suuria (ainakin meidän ilmiömäisessä kunnassa). Voin ihan rehellisesti sanoa, että me emme osanneet varautua näihin ihan oikeassa mittakaavassa omassa budjetissamme.

Sitten olisikin meidän vuoro kysyä teiltä lukijat vinkkiä meille 😏  
Saimme työmaakyltin talotoimittajalta. Tätä minä jo vähän odottelin: Nyt ollaan virallisesti "oikeita rakentajia", kun meillä on kyltti 😂 Kummallisia mielleyhtymiä pienellä ihmisellä...
Kylttiin pitäisi täydentää kohta jossa lukee Kohde. Mitä siihen kuuluu kirjottaa??
Innolla jo odotan, että päästään viemään kyltti nököttämään tontin reunaan!

Nyt niitä muuten alkaa pukkaa. Saapumisilmoituksia! Nämä ei sitten ihan ole niitä perus "pakettinne on noudettavissa" lappuja. Talotoimituksen saapumisilmoitus tuli! Ja lähes heti perään "ihan perus textari": kattoristikoiden saapumisilmoitus!

Joten hiljaiselo tontilla päättyy ja nyt alkaa taas ensi viikolla tapahtumaan!
Hui miten jännittävää!!

Näin nousi ontelolaatat paikoilleen.


6 comments:

  1. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  2. Uudella yrityksellä..

    Meidän kyltin kohde kohdassa luki
    OKT 1½ krs 134/159m2 + at 59m2

    Jänniä nämä eri kuntien vaatimukset. Meillä vaadittiin kyseinen kyltti tontille heti, kun rakennuslupa oli laitettu hakuun.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hei,
      tosiaan näissä kyltti asioissa taitaa olla jokaisella kunnalla oma tapansa. Olen lukenut kunnista joissa se ollaan kuten teillä vaadittu heti. Meillä taas kunnan lupaohjeissa tai muuallakaan ole edes mainintaa kyltistä. Siksi kiltisti odoteltiin talotehtaalta sitä :)
      Kiitos kohde tieto vinkistä :)

      Delete
  3. Riittää varmaankin esim. OMK ja autokatos/talli?
    Meillä ei lue kyllä senkään vertaa, kun saimme myös kyltin valmiina kivitoimittajalta...
    Onko teillä enempää kuvia talosta, vaikuttaa tosi mielenkiintoiselta? Atriumtalo on ollut toiveissa siitä asti, kun kävimme kauan sitten katsomassa yhtä myynnissä ollutta. Mutta oma rakennetaan sitten tontin mukaan, ja atriumtalo ei siihen sopinut.Eikä tullut kyllä hirsitaloakaan. Niin ne unelmat karisee pala palalta tässä rakennushommassa...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tänään on talo noussut tontille ja pian voit katsella lisää kuvia uudesta postauksesta :)
      Atriumpiha se meilläkin pitkälle ratkaisi kun tähän taloon päädyttiin. Talon tontille soveltuvuutta ei osattu ensikertalaisina edes ajatella, joten onni olikin että tämä talo myös siihen sopi.

      Delete
  4. Olemme oikeutettu ja hyvämaineinen rahanantaja. Me lainamme varoja yksityishenkilöille, jotka tarvitsevat taloudellista tukea, antavat lainan henkilöille, joilla on huono luotto tai tarvitsevat rahaa laskujen maksamiseen, investoida liiketoimintaan. Oletteko etsineet lainaa? sinun ei tarvitse huolehtia, koska olet oikeassa paikassa tarjoan lainaa alhaisella 2 prosentin korolla, joten jos tarvitset lainaa, haluaisin vain ottaa yhteyttä minuun tämän sähköpostin kautta. Osoite: mobilfunding1999@gmail.com

    LÄHETTÄMINEN SOVELLETTAVA SOVELLUSTIEDOT.

    1) Täydelliset nimet: ............
    2) Sukupuoli: .................
    3) Ikä: ........................
    4) Maa: .................
    5) Puhelinnumero: ........
    6) Ammatti: ..............
    7) Kuukausitulot: ......
    8) Tarvittava lainausmäärä: .....
    9) Lainan kesto: ...............
    10) Lainan tarkoitus: ...........
     
    Kiitos

    ReplyDelete